Офисите за Бързи кредити все по-често са безсилни да си

...
Офисите за Бързи кредити все по-често са безсилни да си
Коментари Харесай

Lupa.bg провери: Бюра за бързи кредити безсилни пред длъжниците!

Офисите за Бързи заеми все по-често са безсилни да си върнат парите от длъжници, научи Lupa.bg. През последните месеци са подадени тъжби в полицията от притежатели лихвари, които се пробват да намерят дебитор и да му желаят парите. Ченгетата обаче се оправдават, че те нямат пълномощието да събират заеми. 

Заради инфлацията и всеобщото обедняване, хората все по-често се принуждават да теглят бърз заем. Макар и по-дребна сума, те се оказват неспособни да върнат пачките.

" В множеството случаи въобще не ни отварят вратите на адресите си, да ги намерим по телефона е невероятно, тъй като подозират кой ги търси и не подвигат на непознати номера ", оплаква се пред медията ни притежател на бюро за заеми. 

Частните правосъдни реализатори слагали запори, само че на множеството клиенти не им пукало, тъй като нямало какво да им вземат и запорират. Много от тях работили без контракт. Така лихварите се налагало да се жалват в полицията, само че органите на Министерство на вътрешните работи също нямали пълномощието да събират банкнотите.

25% от българите са употребили бърз заем, като 82% от тях са взимали до три заема, а една трета – единствено по един. Това демонстрира национално представително социологическо изследване на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК).

Най-често заемите се взимат за интервал сред половин и една година или сред три и шест месеца. В 90% от случаите бързите заеми се изплащат в период до една година.

Lupa.bg научи, че много постоянно се срещали и опити за измами, да се тегли с подправена или непозната персонална карта. За наслада на лихварите, това доста рядко водило до триумф. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР