Офисите-хамбари, в които се трудят на едно място много служители,

...
Офисите-хамбари, в които се трудят на едно място много служители,
Коментари Харесай

Общите работни помещения правят служителите нещастни и разсеяни

Офисите-хамбари, в които се трудят на едно място доста чиновници, ги вършат нещастни и непроизводителни, установи шведско изследване, представено от в. "Метро ".

Според екип на изследователския център в Карлщадския университет огромна недомислица били общите офис пространства. Техният първичен план бил да се подтиква една хомогенна среда за съдействие на чиновниците. Но в последна сметка се оказало, че тя не ги предизвиква към съдействие, а по-скоро ги разсейва и нервира. Подобна среда внезапно смъква продуктивността на чиновниците, предизвестява ръководителят на екипа доктор Тобайъс Отербринг. Колкото повече са струпаните хора на едно място, толкоз по-малко е удовлетворението им от работата. Изследователите открили, че даже при дребни /3-9/ и междинни работни колективи /10-20 души/ равнището на връзка е едва, а неудовлетворението от работата - огромно.

Отербирнг акцентира, че общите пространства в кратковременен проект могат да носят изгоди, само че в дълготраен проект са неизгодни поради понижената продуктивност и неудовлетворението на служещите, които са склонни да си търсят друга работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР