Офисът на главния прокурор на Ню Йорк казва, че няма

...
Офисът на главния прокурор на Ню Йорк казва, че няма
Коментари Харесай

Офицерите, участващи в залавянето на мъж, който се запали и по-късно почина, няма да бъдат обвинени в наказателна отговорност, казва офисът на главния прокурор на Ню Йорк

Офисът на основния прокурор на Ню Йорк споделя, че няма да бъдат повдигнати наказателни обвинявания против чиновници, откакто мъж, затрупан с дезинфектант за ръце, беше ударен с електронен ток и запален – случай, който го остави мъртъв седмици по-късно.

Трима чиновници от полицейското ръководство на Катскил бяха забъркани в случая, който остави Джейсън Джоунс мъртъв на 15 декември 2021 година, няколко седмици откакто беше ударен от един от чиновниците.

Службата за специфични следствия на основния прокурор разгласява своя отчет в петък за събитията, довели до гибелта на Джоунс. Разследването заключава, че „ прокурор не би могъл да потвърди отвън рационално подозрение в процеса, че чиновниците на полицейското ръководство в Катскил (CPD), участващи в случая, са направили закононарушение и затова не могат да бъдат повдигнати наказателни обвинявания “, основният прокурор Летиция Джеймс се споделя в известие на офиса.

Докладът включва рекомендации Службата за социална сигурност на щата да обезпечи в допълнение образование за Tasers и сходни устройства и да „ изчерпателно изследва всички запалими субстанции, които сходни оръжия могат да възпламенят, да изброи тези субстанции в образователните материали и да изпрати неотложно актуализации до всички отдели, които имат такива оръжия в приложимост. "

Инцидентът от 2021 година, довел до гибелта на Джейсън Джоунс

Полицията в началото ескортира Джоунс от бар на 30 октомври 2021 година след позвъняване, че той е унищожителен, съгласно известието за новините.

Той избягал от служителите на реда и влезнал във фоайето на полицейското ръководство Катскил, на към една пресечка, съгласно известието.

Той нападателно почука по прозорците, прекатурна маса, отчасти се съблече и най-после изпръска нещо като дезинфектант за ръце върху главата и тялото си без риза, заяви CNN по-рано.

Офисът на основния прокурор разгласява видеоклипове от случая през януари 2022 година, показващи трима чиновници, които се изправят против Джоунс във фоайето. В един от видеоклиповете се вижда по какъв начин Джоунс пръска нещо като дезинфектант за ръце върху главата и тялото си без риза, преди да излезе от екрана. Тогава един от служителите на реда е забелязан да насочва електрошоков удар към него и да разпростира оръжието. Джоунс е обзет от пламъци и по-късно пада на пода, когато всички служители на реда излизат от фоайето, демонстрират фрагментите.

Полицаите изтичаха от стаята, с цел да търсят пожарогасител, съгласно изказване на офиса на основния прокурор.

Близо 14 секунди по-късно един от служителите на реда се връща, с цел да помогне на Джоунс. Носилка е донесена почти 15 минути по-късно, съгласно видеото, и по-късно Джоунс се вижда изнесен от фоайето.

Той беше откаран в болница и умря 45 дни по-късно на 15 декември 2021 година, заяви по-рано CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР