Офис сграда ще бъде построена на мястото на архитектурен паметник

...
Офис сграда ще бъде построена на мястото на архитектурен паметник
Коментари Харесай

На мястото на архитектурен паметник в София ще бъде построена офис сграда

Офис постройка ще бъде издигната на мястото на архитектурен монумент в непосредствена непосредственост до Народния спектакъл „ Иван Вазов “.
Кооперацията, която е някогашен архитектурен монумент, се намира на улица „ Кузман Шапкарев “ №3 в идеалния център на София. Тя ще бъде съборена и на нейно място ще изникне бизнес постройка на шест или осем етажа, оповестява „ Дневник “.
По информация на изданието против проекта досега са всички институции, които имат парцели в съседство, измежду които Софийският университет, министерствата на защитата и на превоза. Против високото строителство е и обединяване на жители, чиито парцели са наоколо. Възражение е импортирано и от Съюза на архитектите. Предстои и общината в регион " Средец ", която има постройка в близост, да изрази документално отрицание.
Макар статутът на досегашната къща като индивидуален монумент да е бил свален преди години, тя остава част от груповия монумент със отбрана – " зона на исторически развилия се публичен градски център ". Експертите се питат къде ще останат свидетелствата за този исторически градски център и по какъв начин той ще се резервира с допускане на сходни градежи. И са сюрпризирани от решението къщата на " Кузман Шапкарев " 3 да не бъде предпазена най-малко като част от този колективен монумент. Евентуалната бъдеща висока офис постройка освен ще " задуши ", само че и ще заплаши стабилността на намиращи се в непосредствена непосредственост къщи, които са самостоятелни монументи на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР