Офанзивата срещу град Северодонецк в Източна Украйна протича успешно, заяви

...
Офанзивата срещу град Северодонецк в Източна Украйна протича успешно, заяви
Коментари Харесай

Москва: Убихме украински генерали и офицери при удар на команден център в Днепропетровска област

Офанзивата против град Северодонецк в Източна Украйна протича сполучливо, съобщи през днешния ден Русия.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви, че съветските сили са завладяли селището Метьолкине, което се намира в източните околности на Северодонецк, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

" Въоръжените сили на Руската федерация не престават да поразяват военни цели на територията на Украйна ", сподели Конашенков. Той разясни, че с крилати ракети с огромен обхват " Калибър " е бил ударен команден център в Днепропетровска област, при което са били убити украински генерали и офицери, в това число членове на генералния щаб на украинската войска. Ройтерс отбелязва, че не разполага с удостоверение от самостоятелен източник на това какъв брой тъкмо са ударите на Русия против Украйна и на детайлите, свързани с тези удари.

Русия съобщи също по този начин, че е унищожила 10 155-милиметрови гаубици М777 и до 20 военни транспортни средства в украинския град Николаев, които са били доставени от западни страни през последните 10 дни. С ракети " Искандер " бе изумен цех за ремонт на танкове в Харков, сподели още представителят на съветското министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР