Офанзивата на хартиената коалиция“ практически елиминира машинното гласуване и това

...
Офанзивата на хартиената коалиция“ практически елиминира машинното гласуване и това
Коментари Харесай

Политилог: Офанзивата на хартиената коалиция мобилизира избирателите на ПП-ДБ

Офанзивата на " хартиената коалиция “ на практика отстрани машинното гласоподаване и това рефлектира непосредствено върху вота в столицата, където това докара до готовност на гласоподавателите на " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “. Това сподели политологът Петър Чолаков в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Това съгласно него е повода за по-високия резултат на Васил Терзиев от плануваното от социолозите.  

Участници в " хартиената коалиция “ са Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, без значение от присъединяване на две от партиите в ръководството на страната, означи той. " Това е част от играта. Тази извънредно двулична битка води до по-голямо отвращаване на част от гласоподавателите от политическия развой “, разяснява Чолаков.  

Той означи, че след 18-годишно ръководство на ГЕРБ в София се обрисува да има смяна – ПП-ДБ ще има кмет и болшинство в Общинския съвет, което ще обезпечи удобно ръководство. " Друг е въпросът какъв брой в действителност губи ПП-ДБ въз основа на присъединяване в сглобката “, добави политологът. 

Той цитира данни от екзит пол на социологическа организация, съгласно които към 10% от гласоподавателите на ПП-ДБ са дали вота си за Ваня Григорова. " Това явно аз бих го нарекъл протестен избор, може би поради присъединяване в сглобката дружно с ГЕРБ. Това ще стане ясно на балотажа. Там ще се види каква е драмата за ПП-ДБ и какъв брой те са изгубили “, счита политологът.  

ГЕРБ продължава да господства на доста места в страната, означи още Петър Чолаков, като в няколко регионални центрове те имат определени кметове още на първия тур.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР