Одобрение от правителството за нов член на Комисията по прозрачност

...
Одобрение от правителството за нов член на Комисията по прозрачност
Коментари Харесай

Правителството одобри промени в състава на Комисията по прозрачност

Одобрение от държавното управление за нов член на Комисията по бистрота по Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина получи Лора Гурмева като представител на Българския лекарски съюз. До в този момент тези функционалности изпълняваше Цветозар Младенов, съобщи БГНЕС.
Лора Гурмева е приключила Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, където придобива магистърска степен по компетентност „ Право “, специализация „ Правораздаване “ и „ Публична администрация”.
Също по този начин има магистърска степен по „ Българска лингвистика “ към Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. Вписана е в Софийската адвокатска гилдия.
В интервала 2004 - 2010 година е работила като асистент юрист в адвокатски адвокатски фирми. От 2010 година до 2012 година е контрольор в Инспектората на Министерство на здравеопазването, а в интервала 2012-2015 година е юрист в Националния център по публично здраве и разбори.
От 2016 година досега практикува независимо като юрист в региона на комерсиалното, облигационното, трудовото и здравното право.
На мястото на Ваня Илиева - представител на Националната здравноосигурителна каса, се дефинира Ваня Тонева. Тя е приключила Бургаски свободен университет, където придобива магистърска степен по компетентност „ Право “. Има и магистърска степен по компетентност „ Счетоводство и надзор “ към Университет за национално и международно стопанство.
В интервала 2001 -2006 година е заемала длъжността „ Младши юрист “ в Областна администрация - Стара Загора, а от ноември 2006 година до февруари 2007 година е заемала длъжността „ Старши специалист – юрист “ в Министерство на стопанската система и енергетиката.
Ваня Тонева също по този начин е заемала длъжността „ Старши финансов контрольор “ в Агенция за държавна финансова ревизия, а от декември 2007 година до декември 2016 година е заемала длъжността „ Главен юрист “ в Министерство на районното развиване и благоустройството. От януари 2017 година досега заема длъжността „ Главен юрист “ в Националната здравноосигурителна каса.нев
На мястото на Нели Таринска като представител на Министерството на здравеопазването се предлага Цветозар Младенов. Той е ученик на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където придобива магистърска степен по компетентност „ Право “, специализация „ Правораздаване “.
Също по този начин има магистърска степен по „ Обществено здраве и здравен мениджмънт “ към Медицински университет - София и магистърска степен по компетентност „ Публична тирада “ към Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “.
Адвокат Младенов е вписан в Софийската адвокатска гилдия. Работил е като помощник в търговски сдружения и адвокатска адвокатска фирма, а сега практикува независимо като юрист в региона на комерсиалното, облигационното, застрахователното и здравното право и медиацията. От 2016 година досега е член на Комисията по бистрота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР