Одобрени са проектите на единадесетте общини в област Плевен, с

...
Одобрени са проектите на единадесетте общини в област Плевен, с
Коментари Харесай

Общините в област Плевен осигуряват грижа в дома за нуждаещите се със средства от ЕС

Одобрени са плановете на единадесетте общини в област Плевен, с които ще дават услуги в дома на 1454 нуждаещи се от поддръжка за интервал от 12 месеца. Финансирането в размер на 7 765 660 лева общо се обезпечава безплатно от Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027), съфинансирана от Европейския съюз посредством ЕСФ+.

Седем от общините дадоха старт на плановете си през януари и началото на февруари, останалите четири ще стартират работа от април. С дейностите ще се надграждат постигнатите резултати по процедурите „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ и „ Патронажна грижа + “ от програмния интервал 2014 – 2020 година и плануват почасова интегрирана здравно-социална поддръжка в дома за възрастни и за хора с увреждания.

Подпомагането може да включва помощ в семейството, доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, подкрепяне при заявяване и приемане на неотложни административни услуги, психическа помощ, даване на информация и съвещания с диетолог и други експерти по отношение на предварителната защита и профилактиката на здравето и обществено значими болести. Потребностите ще бъдат авансово оценени, с цел да може всеки клиент да получи поддръжка съгласно физическото и психическото си положение, и способността да се оправя с ежедневните действия.

Предвидени са средства за образования и супервизия на чиновниците, които ще се грижат за хората, с цел да се разискват компликациите и проблемите, зараждащи в процеса на работа, както и методите за тяхното разрешаване и превъзмогване.

Изпълнението на дейностите по обособените планове ще завърши сред февруари и юли 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР