Одобрената днес от Европейската комисия финансова подкрепа от държавата в

...
Одобрената днес от Европейската комисия финансова подкрепа от държавата в
Коментари Харесай

Вицепремиерът Алексиев: „Български пощи“ ще бъдат финансово оздравени и решително модернизирани

Одобрената през днешния ден от Европейската комисия финансова поддръжка от страната в размер на 50 млн. лв. за „ Български пощи “ ЕАД, ще сложи сдружението на здрава финансова основа, с цел да може да се модернизира и цифровизира. Това разяснява вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев във връзка известието на Европейската комисия. “Благодарение на професионализма на специалистите както в министерството, по този начин и в сдружението, бе готова качествена документи и Европейска комисия съумя бързо да прегледа и утвърди ликвидната поддръжка за оператора “, добави Христо Алексиев.

В 6-месечен период „ Български пощи “ би трябвало да изготви и показа на Европейската комисия петгодишен проект за преструктуриране, според нейните насоки, изясни Христо Алексиев. По думите му документът би трябвало да съдържа всички нужни ограничения по този начин, че в средносрочен небосвод „ Български пощи “ да бъдат финансово оздравени и уверено осъвременени, в това число посредством предложение на нови услуги на жителите и бизнеса.

По-рано през днешния ден Европейската комисия заяви, че е одобрила, според разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ, българска мярка в размер на 26.5 млн. евро (50 млн. лева) за незабавна поддръжка за ликвидността на „ Български пощи “ ЕАД. В претекстовете за решението се показва, че сдружението е изправено пред незабавна потребност от средства заради инфлацията и увеличените оперативни разноски.

Мярката има за цел да обезпечи запаси за посрещане на незабавните потребности от ликвидност до края на октомври и да продължи активността си по даване на пощенски услуги и погашение на пенсии. Помощта ще бъде под формата на заем. България се ангажира, че след шест месеца заемът ще бъде изплатен, или „ Български пощи “ ще показа проект за преструктуриране на сдружението за обезпечаване на дълготрайна жизненост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР