Очите са чувствителен орган. Те ни помагат да виждаме света

...
Очите са чувствителен орган. Те ни помагат да виждаме света
Коментари Харесай

Някои навици, които могат да навредят на очите ни

Очите са сензитивен орган. Те ни оказват помощ да виждаме света към себе си. Често навиците, които сме си построили могат да им навредят.

Спането с контактни лещи е едно от нещата, които нервират очите.
Напълно обикновено е в края на деня да сте изморени и да желаете да си легнете по-бързо. Въпреки това, не оставяйте лещите си. Спането с тях е причина за появяването на инфекции. Преди да ги махнете, почистете ръцете си.

Търкането на очите е най-честият нездравословен табиет.
Когато имаме прашинка или нещо ни нервира в окото, ние сме склонни да го потъркаме. Това единствено ще утежни ситуацията, а и е много рисково. Състоянието още веднъж е причина за инфекции. Очите стават червени, сухи и усещате болежка.

Най-добре е да ги изплакнете със студена вода и да сложите изсъхнал компрес.

Ако се храните вярно ще имате и здрави очи.
Храната не се отнася единствено до хубавата фигура, само че тя има отношение към здравето на очите, косата и ноктите. Някои плодове и зеленчуци са от основно значение за здравето на очите. Те съдържат витамин А, Е, С, цинк, Омега-3 мастни киселини. Консумирайте повече пресни плодове и зеленчуци, риба, ядки, растителни масла. Пийте и вода, както и намелете приема на сол.

Липсата на сън се отрязва на здравето на всички елементи на тялото, в това число и на очите. Един от най-честите признаци, че ви липсва сън е потрепването на клепача. Други са зачервени очи, замъглено виждани и болежка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР