Очевидно целта е да се провали коалицията, коментира пред журналисти

...
Очевидно целта е да се провали коалицията, коментира пред журналисти
Коментари Харесай

Христо Иванов след брифинга на Радостин Василев: Целта е да се провали коалицията

Очевидно задачата е да се провали обединението, разяснява пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов по отношение на показаните по-рано през днешния ден от депутата от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) Радостин Василев записи.

Целта, счита Иванов, е страната да бъде хвърлена още веднъж в избори, които безусловно нищо няма да решат. Моят апел е да не се поддаваме на целия този ажиотаж, който се пробва да се сътвори, изиска депутатът. Иванов е твърдо уверен, че имаме потребност от държавно управление, въпреки това да е мъчно решение на всички равнища. Очевидно е, че става въпрос за доста комплицирани разисквания, доста елементарно е те да бъдат показани по всевъзможен метод, добави съпредседателят на Демократична България. Ще продължим да работим за държавно управление, увери Иванов.

Той обясни, че са обсъждали модела на Европейския парламент (ЕП ) по отношение на метода, по който се преглеждат настояванията за имунитет. Абсолютно съществено сме го обсъждали, без оглед на Бойко Борисов или на някой различен съответен народен представител, още повече, че такива претенции все още няма, изясни Иванов. Обсъждали сме го предвид на обстановката като цяло в страната, в която основният прокурор декларира, че ще нападна Народното събрание, назовава ни „ отпадъци “, тъй като Народното събрание желае да му лимитира пълномощията, уточни той.

Обсъждали сме практиката на Екологичен потенциал за доста по-внимателно разглеждане на настояванията за събаряне на имунитети, тъй че в действителност да има опция да се направи преценка по кое време става дума за практикуване пълномощията на прокуратурата предвид на политическа обстановка, рекетьорски офанзиви, и, когато става дума за обосновани претенции, обясни Христо Иванов. Абсолютно не виждам никакъв проблем, не виждам от какво да се тормозим от това, че сме обсъждали европейската процедура., тя беше приложена във връзка с Елена Йончева, посочи ръководителят на Демократична България.

Имунитетът на народните представители, като институт, от Средновековието съществува за това, с цел да могат депутатите умерено да взимат решения, изясни съпредседателят на Демократична България.

Относно това дали е имало съвещания с непознати посолства за шефове на служби, съобщи, че персонално не е водил такива диалози и не може да разяснява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР