Очевидно сме много далече от края на епидемията и всякакви

...
Очевидно сме много далече от края на епидемията и всякакви
Коментари Харесай

Една-единствена област у нас е без нито един заразен

 " Очевидно сме доста надалеч от края на епидемията и всевъзможни решения – както за разпределяне на ограниченията, по този начин и за тяхното връщане, би следвало да се вземат доста деликатно и доста съразмерно ", този коментар направи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който е член на Националния действен щаб за битка с ковид.

" Непрекъснато се уголемява размерът на изследваните проби, което води до по-голям брой новооткрити случаи ", разясни той. Кунчев уточни, че в случай че в границите на три дни се задържи наклонността за 100 новозаразени с ковид, това би било сигнал да се върнат някои от ограничаващите ограничения, само че към този момент вероятността да се доближи този брой е дребна.

" Движим се в границите на 40-50 до 70-80 случаи на ден и растежът е постоянен ". Ангел Кунчев напомни, че има огромна разлика сред обособените райони и даде образци с Видин и Търговище – във Видинско заболеваемостта е изразена, до момента в който в област Търговище към момента няма открит случай макар тестванията.

Затова и срезовото изследване в Пловдив съгласно основния здравен контрольор ще бъде най-показателно. Доц. Кунчев предвижда, че там ще бъде намерено сред 2 и 5-6% носителство на антитела. Повече от 30 лаборатории подават данни в осведомителната система, в която се следи развиването на епидемията съгласно лабораторните резултати.

" До момента има 16 предизвестия от капитани на полети, че в самолета има хора със подозрения за ковид ", сподели още Ангел Кунчев, представен от БНР.

" Резултатите от домовете за възрастни хора в страната не са толкоз неприятни ", съобщи Кунчев, съгласно който се основава чувството, че тези домове са пламнали. Към момента има към 60 инфектирани измежду домуващите и 20 от личния състав на фона на близо 15 хиляди жители на тези домове и към 2 хиляди работещи там. " Като % не е високо, неприятното е, че е съсредоточено в няколко заведения ", разясни Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР