Очевидно пазарлъкът за постове, под който прозира желание за влияние

...
Очевидно пазарлъкът за постове, под който прозира желание за влияние
Коментари Харесай

Иван Иванов: Очевидно пазарлъкът за постове няма да свърши добре

Очевидно пазарлъкът за постове, под който прозира предпочитание за въздействие в избрани браншове и най-много финансово, няма да свърши добре. Мерките, които кабинетът предлага на протестиращите земеделци, са палиативни. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов в ефира на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS в коментар за протестите на фермерите.

Иванов изясни, че „ стачкуват всички земеделци, освен зърнопроизводителите ”

„ Може да се каже, че зърнопроизводителите са в по-малка степен пострадали. Има чувствителни браншове, за които не знам за какво сега не се приказва – като отглеждане на животни, пчеларство, зеленчукопроизводство, които най-вече пострадаха. Истината е, че до този миг се работеше върху един механизъм, изработен по времето на нашето ръководство в това министерство, в границите на кабинета „ Петков “. Както служебните кабинети, по този начин и отчасти, актуалният работеха по Временна рамка за превъзмогване на следствията от войната в Украйна и със средства, които още тогава бяха обезпечени “, напомни депутатът.

По думите му „ това било напълно обикновено и логично, поради обстановката с войната в Украйна “,

тъй като следствията, които са се стоварили върху целия сектор били изключително съществени. „ И този механизъм беше работещ. Ние прогнозирахме тази обстановка. Казахме още по време на приемането на бюджета, ще се стигне до тук, тъй като финансовият министър спря тези средства, а земеделският не ги отбрани и беше ясно, че ще се случи това нещо. А в този момент да се измислят палиативни ограничения надали е най-хубаво решение “, безапелационен е той. И добави, че трябва да се упорства за възобновяване на средствата от държавния бюджет в цялостния им размер по по този начин наречената Временна рамка за превъзмогване на следствията от войната в Украйна. „ Да се взема решение проблемът на парче е едно извънредно неприятно отношение “, безапелационен е Иванов.

„ Много пъти сме казвали, че това порочно ръководство би трябвало да свърши час по-скоро

И виждаме, че те сами се движат към този край. Очевидно пазарлъкът за постове, под който прозира предпочитание за въздействие в избрани браншове и най-много финансово, няма да свърши добре. Защото порциите във властта очевидно мъчно се разпределят. Всичко е в техните ръце. Ние ще помогнем, с каквото можем, с цел да завърши това неверно и крадливо ръководство за България ”, уточни той, разяснявайки идната ротация в кабинета и въпроса задават ли се предварителни парламентарни избори.

Иванов разяснява и готовността на партията си за едни възможен избор

„ След сходно ръководство постоянно има запаси, към които можем да се насочим, да беседваме и да представим своите политики. Тази година предстоят европейски избори. Българска социалистическа партия постоянно е в подготвеност. В момента сме в цикъл за номинации за европейски избори, тъй че това надали ще бъде проблем. Важното е страната да не изпада в по-голяма дупка и рецесия, която може да задълбочи много процеси по европейската ни интеграция. В момента на всички места има митинги ”, акцентира депутатът.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР