Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат,

...
Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Вървим към трети мандат, но може пък да стане чудо

Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат, само че дано въпреки всичко да изчакаме и тази седмица. Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва на благодарствения молебен в митрополитския храм " Света Неделя " във връзка 145 години от Освобождението на София.

" Вчера слушах доста деликатно номинирания акад. Денков, който като че ли още не е изгубил вяра, тъй че дано за забележим ", съобщи Йотова.

По отношение на траялия близо два часа диалог при закрити врата сред президента Румен Радев, номинираният за министър председател акад. Николай Денков, съпредседателите на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков и Асен Василев и ръководителят на парламентарната група на партията Андрей Гюров, тя означи: " Не забравяйте, че трима от през вчерашния ден присъстващите са някогашни министри в служебни кабинети на президента Радев ".

Вицепрезидентът заяви, че е имало доста неща, които е трябвало да бъдат споделени, като част от тях е била декларацията на Политическа партия, която през вчерашния ден от президентската институция са видели за първи път и която следва да бъде прегледана и гласувана от Народното събрание.

Обсъди са били и огромен кръг от въпроси от външна политика - през Северна Македония, войната, до обстановката вътре в страната.

" По това време беше подписано едно извънредно значимо съглашение с турската страна. Стана дума и за вероятностите пред българската енергетика, тъй че беше изработен един доста много сериозен, градивен диалог, в който прочее нямаше огромни разлики ", добави вицепрезидентът и акцентира, че в никакъв случай не смесва разсъдъка и резултатите с страстите ".

" Дори и да е имало нападки, това е позиция на президента, която считам, че той доста сполучливо отбрани ", сподели още Йотова и посочи, че през вчерашния ден с представителите на Политическа партия не са говорили за персонални връзки, тъй като това, което следва пред страната е доста по-сериозно и въпросите, които би трябвало да бъдат решавани не търпят никакво време.

Във връзка с третия мандат, тя съобщи, че не е обсъждан този вид, тъй като към момента не е изчерпана процедурата с втория мандат.

" Може пък да стане знамение. Чудесата стават освен по Коледа, а и след Коледа, тъй че дано да забележим по какъв начин ще се развие и самата полемика в Народното събрание, това е извънредно значимо и ще бъде доста показателно кой какво ще отбрани от този документ, дали той въобще ще бъде предпазен, под каква форма ще бъде предпазен, тъй като и през вчерашния ден на диалога стана дума за това, че дали ще бъде решение, декларация, по какъв начин считат да го сложат в дневния ред на Народно събрание, за първи път се прави такова нещо ", акцентира Йотова.

Вицепрезидентът е на мнение, че сходен метод не трябва да се отхвърля, тъй като въпреки и много хетерогенен и небалансиран за моменти, той заслужава внимание.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР