Очевидно е, че този парламент е провален, както и 45-тото

...
Очевидно е, че този парламент е провален, както и 45-тото
Коментари Харесай

Тома Биков: Проект на Петков и Василев е опит на Радев да се освободи от партиите на протеста, които са на ръба на оцеляването

Очевидно е, че този парламент е провален, както и 45-тото Народно събрание. Един парламент е провален тогава, когато не е в положение да излъчи ръководство на страната, което е главната му задача. Това разяснява пред Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС преди последното съвещание на Народното събрание през днешния ден.

Ние върнахме мандата, тъй като авансово така наречен партии на митинга и Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат наше държавно управление, няма да вземат участие въобще в диалози с нас. От там нататък беше безсмислено да поставяме каквито и да било старания в тази посока, добави Биков. Според него, това е признак за тежката политическа рецесия, почнала от 45-тия парламент.

Всяка партия е в някаква самоизолация, а ние нямаме проблем да беседваме и да водим разговор с останалите политически сили, добави Биков.

Причината да няма кабинет е, че така наречен партии на митинга нито са в положение да водят договаряния, нито да очертаят някакъв положителен дневен ред пред обществото, нито могат да водят договарянията чисто софтуерно. Видяхте едни ходения по стаите с някакви цели с доста общ темперамент, счита депутатът от ГЕРБ.

На мен това ми се коства като един опит на президента Радев някакси да се освободи от част от тези така наречен партии на митинга и да ги размени с този вид партия, която вероятно, за разлика от тях, да не се промени. Доколко това има капацитет, следва да забележим, само че съгласно мен тези партии на митинга са на ръба на оцеляването.

На въпроса за правосъдната промяна Биков изясни, че отнемането на Бюрото за отбрана на очевидци от основния прокурор и прехвърлянето му към министерството на правораздаването не е промяна, а преместване от една стая в друга и е безусловно несъответстващо на публичния ред.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР