Очевидно е, че ще имаме една имитация на парламентарна дейност.

...
Очевидно е, че ще имаме една имитация на парламентарна дейност.
Коментари Харесай

Михаил Миков: При доминиращо дясно мнозинство нищо добро не чака хората на заплата или пенсия

Очевидно е, че ще имаме една реплика на парламентарна активност. Целта на цялата история е да не се поеме политическа отговорност. Голямата фрагментарност на Народното събрание не дава опция за устойчиво болшинство. В тази обстановка се вършат всевъзможни маневри - можеше през днешния ден на първо четене да мине закон, който е неоспорим, и тогава да се карат по всякакви въпроси. Това заяви председателят на 42-ото Народно заседание и някогашен водач на Михаил Миков  Михаил Миков Михаил Райков Миков е актуален български политик, народен представител и ръководител на 42-то Народно в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му алтернативите, показани от служебния министър на финансите Росица Велкова, се касаят до разнообразни подходи. Единият от тях е увеличение на недостига и подкрепяне на най-силно ударените от спешната обстановка, а другият - стесняване на недостига и прекъсване на заплатите. 

" При преобладаващо дясно болшинство е ясно, че нищо положително няма да чака българските гласоподаватели, които са на работна заплата или пенсия ", счита той. 

Според него идните зимни месеци ще бъдат изпитани от работещите, пенсионерите и фамилиите в България. 

" В тази обстановка обаче липсва схващане да се диференцира подпомагането. В момента целият бизнес непрекъснато плаче на прага на страната. Когато подкрепяме непознати вложители за бизнеса им с електрическата енергия, излиза, че българският жител заплаща част от обезщетенията на едрия непознат бизнес, който създава в България и заплаща български заплати - болен здрав носи ", разяснява някогашният ръководител на Народно събрание.

Миков разкритикува решението на служебния кабинет да се откаже от двойната цена за ток за битовите консуматори и я дефинира като антисоциална. 

" Един бизнес се развива на гърба на българския възпитаник и българското семейство ", безапелационен бе той. 

Бившият водач на дискутира и скандала в Народното събрание, обвързван с евентуалното връщане на хартиените бюлетини.

" Бил съм на кардиналната позиция, че хората не би трябвало да бъдат ограничавани да гласоподават само електронно. Тогава пропагандираше  електронното гласоподаване. На другия ден им е пристигнал акълът и е допустимо да се търсят решения, като считат, че по този метод ще получат поток от гласоподаватели. Дали си с 25 или 26 мандата, няма значение - ти не си фактор в българската политика. Това е обстановката с ", установи Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият ръководител на Народното събрание заключи, че няма никакво значение на кого ще бъде връчен третият изследователски мандат, а какви взаимни отстъпки ще бъдат направени, с цел да се образува държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР