Очертава се една неособено добра година за туризма в България.

...
Очертава се една неособено добра година за туризма в България.
Коментари Харесай

Кое прави Албания привлекателна за туристите?

Очертава се една неособено добра година за туризма в България. В Албания обаче обстановката е по-различна. През последните няколко години браншът в страната бележи сериозен напредък. Какво притегля хората и кое прави Албанската ривиера толкоз мечтана?


Около 1000 евро - толкоз ще ви коства едноседмична отмора на небесносин плаж в Албания. Като сумата включва и самолетен билет от огромните европейски столици, като Париж да вземем за пример. Онези, които към този момент са били в някой от известните албански курорти Дуръс, Вльора и Саранда, споделят, че настаняването не е от най-луксозните, само че е напълно обичайно. Има какво да се желаe и от равнището на обслужване и типовете услуги, само че като цяло Албания се оказва същинска перла. Морето и плажната линия към момента са доста чисти, не е пренаселено.
Бил съм тук, когато този плаж беше безусловно запустял. Сега виждам, че се цялостни. И сигурно, единствено след няколко години всеобщият туризъм ще пристигна и в Албания.Много е красиво, тъй като морето, пясъкът, природата към момента не са окупирани от туристи. А и е доста налична дестинация, що се отнася до цени.
С всяка минала година обаче хотелите стават от ден на ден, а обслужването покачва качеството си. Бум се вижда и в градежите на жилищни кооперации. Най-търсени са тези покрай водата. А цената на квадратен метър, в първокласна постройка, е под 1000 евро. През предходната година Албания е посетена от 45 000 французи в пенсионна възраст. Мнозина към този момент са се обзавели с капиталови парцели на Албанската Ривиера. Надеждата е, че през идващите години Албания ще печели от туризъм и строителство, само че без да бетонира едно от дребното останали полудиви брегове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР