“Очарователен, “абсолютно прекрасен, “тези вдъхновяващи дами са пълни с енергия

...
“Очарователен, “абсолютно прекрасен, “тези вдъхновяващи дами са пълни с енергия
Коментари Харесай

София Филм Фест: Ню Йорк – мода за напреднали

“Очарователен ”, “абсолютно прелестен ”, “тези вдъхновяващи дами са цялостни с сила и комизъм ” – това са част от мненията за този филм по света. И всички те са безусловно правилни, само че не предават даже в дребна степен чувството да се гледа този роман за стилните дами на Ню Йорк на възраст сред 65 и 95 години. Те са просто невероятни!

Разказвали сме и преди за удивителния блог на Сет Коен , в който той снима единствено добре облечени дами на възраст, за неговата муза , за акцията на , в която вземат участие някои от обичаните възрастни модели на Сет, само че да се види всичко това на кино, е ужасно.

“Никога не съм желала да бъда млада. Исках да бъда велика ”, казва при започване на кино лентата 80-годишната Джойс Карпачи. И тя в действителност е велика – красива стара дама с прелестна външност, съвършено фризирана и гримирана, с голяма сбирка чанти на Шанел, които някой ден ще завещае на внучката си. Последната впрочем е тийнейджърка с наднормено тегло и брекети, която носи развлечени блузи, клинове и маратонки, и един взор към нея е задоволителен да се разбере за какво поколението на Джойс е може би последното, което е безусловно безкомпромисно във връзка с класата и стила.

Такива са и всички други дами във кино лентата, до една обичани героини в блога на Сет Коен, който е самобитен хазаин на това пъстро странствуване. Безупречни от главата до петите, непроменяемо с съвършен грим и маникюр, с токчета, големи гердани и обеци, с шапки, тези дами са образец и ентусиазъм за всяко момиче по света.

Но доста по-впечатляващ е техният дух, смелостта и хуморът, с които живеят живота си. “На въпроса какъв брой съм годишна, давам отговор, че съм сред 50 и гибелта ”, казва 93-годишната Илона, която към момента работи. “Когато си добре облечен, това трансформира цялата атмосфера в близост ”, споделя Зелда Каплан на 95 година, още една същинска фешън икона.

Останали сами, с неприятно зрение и неуверена походка, тези дами носят своята напреднала възраст като премия и се пробват да демонстрират единствено най-хубавото от нея. Затова и филмът оставя отлично възприятие на вяра и екстаз.

Да ви призная, към този момент си бленувам да стана на 90!



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР