Очаквайте от 26 май нова книга от авторката на Пролетен

...
Очаквайте от 26 май нова книга от авторката на Пролетен
Коментари Харесай

Всички цветя в Париж - две жени, свързани от съдбата, разделени от времето

Очаквайте от 26 май нова книга от авторката на „ Пролетен сняг “, „ Теменужки през март “ и „ Винаги “!
Керълайн се разсънва в болнична стая. И не знае нищо за себе си. След злополука е получила амнезия. Тя с изненада научава, че през последните години е водила печален и уединен живот в апартамент в центъра на Париж. Чаровният притежател на близкия ресторант й оказва помощ да преодолее напрежението от забравеното си минало.
А когато Керълайн намира остарели писма от далечната 1943 година, тя осъзнава, че апартаментът й крие мрачни секрети...
По време на нацистката окупация на Париж младата вдовица Селин живее с дъщеричката си и с татко си – кварталния цветар. Когато немски офицер инцидентно разкрива еврейските корени на фамилията, той стартира да я изнудва да му стане държанка. Селин ще направи всичко, с цел да защищити тези, които обича.
Сара Джио е бестселърова авторка на сантиментални четива, оповестени в над 27 страни и покорили класациите в Съединени американски щати, Норвегия, Русия, Полша, Турция. В началото на писателската си кариера тя се пробва да съчетава писането на романи с уговорките си като публицист. Автор е на голям брой публикации за „ Ню Йорк Таймс “, „ Мари Клеър “, списанието на Опра Уинфри и доста други дамски списания и уеб сайтове. Няколко години води две известни рубрики на „ Гламър “: „ Здраве и фитнес “ и „ Втора глава. Любовта “.
На българските читатели писателката е позната с романите „ Теменужки през март “, „ Пролетен сняг “ и „ Винаги “.
За „ Всички цветя в Париж “ Сара Джио споделя:
През всички тези години на писане и пътешестване Париж постоянно ме е привличал. И макар че житейските условия в никакъв случай не са ми разрешавали да се преместя там (мечта от колежа), постоянно съм знаела, че един ден ще напиша история, която се развива в Париж...
Докато в всекидневието се грижех за трите си дребни момчета в Сиатъл, аз следвах моите герои из най-очарователните кафенета, красиви балкони и обичаните забележителности на Париж. Пътуването беше незабравимо: те се изкачваха по стълбите на Монмартър, възхищаваха се на разноцветните плодове и зеленчуци по Рю Клер, пиеха еспресо в скрити кафенета из дребните странични улички.
Но тази история стига доста по-далече от шоколадовите кроасани и Айфеловата кула в пролетен ден. Тя споделя намерено за разрушените сърца и контузиите както в опустошения от войната Париж през 1940 година, по този начин и в днешния ден, за герои, които имат – или нямат – силата да се съпротивляват, да простят и да обичат.
Тази книга е моето любовно писмо до Париж и може би някой ден ще има и друго...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР