Очакваното посещение на руския президент Владимир Путин в Китай за

...
Очакваното посещение на руския президент Владимир Путин в Китай за
Коментари Харесай

Китай оцени предстоящото посещение на Путин за откриването на Олимпиадата

Очакваното посещаване на съветския президент Владимир Путин в Китай за церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин отразява равнището на другарство сред водачите на двете страни, сподели китайският външен министър Ван И на среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

Очаква се китайският президент Си Дзинпин и Путин да се срещнат в петък за първата си среща лице в лице от две години, както и да очертаят проекти за развиване на руско-китайските връзки в ерата след пандемията, сподели Ван И.

„ Това показва висока степен на взаимно доверие и другарски връзки сред двамата държавни глави “, се споделя в изказване на китайското външно министерство пред ТАСС.

По-рано стана известно, че съветският президент Владимир Путин ще отиде на зимните олимпийски игри в Пекин дружно с ръководителя на Аржентина Алберто Фернандес.

Ден преди този момент Юрий Ушаков, асистент на съветския водач, сподели, че президентът Путин и китайският президент Си Дзинпин ще одобряват взаимно изказване по отношение на навлизането на интернационалните връзки в нова епоха по време на визитата на съветска делегация в Пекин на 4 февруари.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР