Очаквано, управляващата партия Фидес печели парламентарните избори в Унгария, но

...
Очаквано, управляващата партия Фидес печели парламентарните избори в Унгария, но
Коментари Харесай

Орбан печели изборите, но "Фидес" отстъпва в градовете

Очаквано, ръководещата партия " Фидес " печели парламентарните избори в Унгария, само че ускорява въздействието си в селата и отстъпва в градовете пред представители на левицата, на националистическата " Йобик " и на самостоятелни претенденти. Това сочат предварителните прогнози на социолозите, представени от изданието index.hu.

ЦИК разгласи, че първите публични резултати се чакат след среднощ българско време.

Много е рано да се приказва за съответно систематизиране тук-там по партии, тъй като още не са пристигнали резултатите от унгарската диаспора и работещите зад граница, които гласоподават по разнообразни правила. Много е евентуално, обаче, Народното събрание да е формиран от 5 партии.

Коалицията с дребната консервативна партия печели най-малко три четвърти от мажоритарните региони, което сочи към група от 116 депутати от общо 199 при досегашни 133 места.

Социолозите упорстват да се демонстрира нерешителност по отношение на първите им резултати и въпреки да са уверени, че ръководещите ще имат нормално болшинство, предизвестяват за изненади.

При рекордна за две десетилетия интензивност от близо 70% този път към постоянните описи несъмнено са добавени най-малко 200 000 гласоподаватели, дали своят вот не по местоживеене, а това са приблизително близо 2000 гласа на регион. Други 50 000 са регистрирани да гласоподават в чужбина, където опашките пред посолства и консулства бяха изключително дълги в неделя.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР