Очаквано столичната структура на БСП предложи на партията да подкрепи

Очаквано столичната структура на БСП предложи на партията да подкрепи ...

Без изненади: Столичното БСП предложи подкрепа на Мая Манолова.


Очаквано столичната структура на БСП предложи на партията да подкрепи Мая Манолова за кмет на София. Това стана на градската конференция на социалистите, на която бяха одобрени и кандидатите за общински съветници.

17 души са били номинирани за кмет, но всички са си направили самоотвод и Манолова е останала единствен кандидат. Нейното име беше и единственото споменато по време на конференцията. За нея гласуваха 142 души, а само двама се въздържаха. Социалистите са решили да се срещнат с Манолова в следващите дни, да обсъдят политиките от платформата на БСП, около които да се обединят.

Преди столичната структура на БСП официално да застане зад бившия омбудсман, лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов каза, че "единствената възможност да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова".

За водач на листата за общински съветници единодушно беше избран шефът на столичната структура Калоян Паргов и сегашният зам.-председател на общинския съвет Милка Христова, както и други настоящи общински съветници на социалистите. Предстои и предложението за кмет, и това за листа да бъдат одобрени от ръководството на партията. 

На конференцията присъства и лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която преди гласуването се обърна към делегатите:

Източник: mediapool.bg