Очакванията за германския пазар на труда са преминали в положителна

...
Очакванията за германския пазар на труда са преминали в положителна
Коментари Харесай

Леко раздвижване се отчита на германския пазар на труда


Очакванията за немския пазар на труда са минали в позитивна територия през ноември след шест месеца на негативни прогнози, сочи изследване, оповестено през днешния ден и представено от Българска телеграфна агенция.

Нюрнбергският институт за проучване на заетостта заяви, че месечният му индикатор за пазара на труда се е повишил с 0,3 пункта до 100,5 пункта, изкачвайки се по този начин минимално над неутралните 100 пункта.

Барометърът е ранен знак за изискванията на пазара на труда. Всички немски организации по заетостта са били запитани за упованията за идните три месеца. 

Според изследването съставният елемент, прогнозиращ нивото на безработица, е повишен с 0,3 пункта до 97,7 пункта през ноември. Търсенето на работа, което съставният елемент за заетостта на барометъра, мери, се е влошил с 0,2 пункта до 103,3 пункта. 

" Въпреки натиска на енергийната рецесия, на немския пазара на труда се резервира лека позитивна вероятност ", съобщи Енцо Вебер, началник на подразделението за прогнози и макроикономически разбори към института. " Един постоянен пазар на труда спомага да се избегне сериозна криза ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР