Очакванията на служителите са по-високи от всякога. Те искат не

...
Очакванията на служителите са по-високи от всякога. Те искат не
Коментари Харесай

Всеки втори до 40 г. мисли да напуска

Очакванията на чиновниците са по-високи от всеки път. Те желаят освен еластичност, само че и благоприятни условия за срещи онлайн и са склонни да вършат кариерни промени, които дават отговор на персоналните им цели и богатство. Това демонстрират данните от последния отчета на Microsoft за трендовете в работата (Microsoft Work Trend Index) за 2022 година

В резултат на това изследване се следят 5 основни трендове, които да служат за ориентир на водачите през днешния ден, до момента в който чертаят своя път към непознатата територия на хибридния модел на работа:

§ Служителите преценят коя работа си заслужава по нов метод

Това, което хората желаят от работата, и това, което са подготвени да пожертват за нея, се е развило. Проучването открива, че 53% от хората в този момент са по-склонни да дават приоритет на своето здраве и богатство пред работата, до момента в който 18% от респондентите са напуснали работа през миналата година. Проучването демонстрира, че 52% от представителите на поколението Z - родени сред 1996 и 2009 и милениалите - родени в интервала 1980-1995, обмислят да сменят работата си през тази година.
 
§ Мениджърите се усещат раздвоени сред водачеството и упованията на чиновниците

Мениджърите са хората, които са най-близо и имат най-голяма видимост за проблемите и техните решения. Проучването демонстрира, че 50% от водачите настояват, че имат проекти за завръщане в офиса пет дни в седмицата още тази година. Това напрежение пада върху мениджърите – 54% от тях считат, че водачите не дават отговор на упованията на чиновниците, а 74% не считат, че имат въздействието или ресурсите, от които се нуждаят, с цел да вкарат смяна в своя екип.

§ Лидерите би трябвало да създадат по този начин, че пътуването до работното място да си заслужава

Днес 38% от хибридно работещите чиновници настояват, че най-голямото им предизвикателство е да преценяват по кое време и за какво да отидат в офиса, а единствено 28% от водачите са основали нови екипни съглашения за хибридния модел на работа. Освен това 43% от отдалечено работещите чиновници се усещат подценени в срещите, като в същото време единствено 27% от водачите настояват, че тяхната компания е създала хибриден модел за осъществяване на срещи, с цел да може всички чиновници да вземат участие и да са ангажирани.

Всеки втори чиновник желае да напуща

§ Гъвкавото работно време не значи, че чиновниците непрестанно би трябвало да бъдат на линия

Срещите и чатовете са се нараснали, като постоянно излизат отвън границата на общоприетия работен ден – от 9 до 17 ч. Всъщност седмичното време, прекарано в срещи, за приблизително дейния консуматор на Teams, се е нараснало с 252% от март 2020 година, а работата след работно време и през уикенда e повишена надлежно с 28% и 14%.
 istock istock
§ Възстановяването на обществения капитал наподобява по-различно в хибридния свят 

Докато по-голямата част от хибридно работещите чиновници са съумели да запазят връзките си в екипа (58%), единствено половината от отдалечено работещите чиновници настояват, че имат процъфтяващи взаимоотношения с директния си екип и още по-малко (42%) имат мощна връзка с тези отвън техния екип.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР