Очакванията на големите инвеститори в света за бъдещето на глобалната

...
Очакванията на големите инвеститори в света за бъдещето на глобалната
Коментари Харесай

Инвеститорите в света за оптимисти за глобалната икономика - за първи път от 3 години

Очакванията на огромните вложители в света за бъдещето на световната стопанска система през идващите 12 месеца се усъвършенстваха доста.За първи път от декември 2021 година, т.е. от 3 години, оптимистите - това са тези, които чакат ускорение на икономическия напредък - са повече от песимистите (с 11 процента). Това написа " Комерсант ", базирайки се на изследване от април на портфолио мениджъри от Bank of America (BofA).

В допитването са взели участие 260 мениджъри, които ръководят активи на обща стойност 719 милиарда $. На първо място, позитивното им отношение е свързвано с американската стопанска система, която е най-голямата в света.

Последната оценка на растежа за четвъртото тримесечие на 2023 година сподели, че брутния вътрешен артикул (БВП) на Съединени американски щати се е повишил с 3,4 %, което налява рисковете от икономическа криза.

Толкова мощни стопански данни карат някои анализатори да допускат, че Федералният запас през тази година може въобще да не намали главните лихви, защото стопанската система на Съединени американски щати пораства и при сегашните им равнища.
 Каква е прогнозата на Bank of America за стопанската система на Съединени американски щати
Каква е прогнозата на Bank of America за стопанската система на Съединени американски щати

Задава ли се криза?

Оптимизмът на вложителите не се помрачава към този момент даже от повишаването на инфлацията в Съединени американски щати и геополитическите опасности. Проучването обаче е извършено преди военния удар на Иран по отношение на Израел, тъй че новото изследване на BofA през май е допустимо да покаже спад на оптимизма за международната стопанска система.

На фона на смяна в настроенията на бизнеса в последно време, вложителите от ден на ден пренасочват средства от пари в брой към закупувани на акции. Средствата отиват главно към пазарите на развитите страни, като Европа стана водач по нови вложения за първи път от повече от две години. Перспективите пред европейската стопанска система в последно време се правят оценка като позитивни, а показателят на бизнес интензивността в еврозоната за март надвиши 50 пункта за първи път от май предходната година.
 Как ще се развиват фондовите пазари до края на годината - прогнозата на Bank of America
Как ще се развиват фондовите пазари до края на годината - прогнозата на Bank of America

Причините за оптимизъм
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР