Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко

...
Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко
Коментари Харесай

Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас

Очакваният резултат е постройката да хаби с над 75% по-малко ток годишно

Започва огромен ремонт на Младежкия културен център в Бургас, прочут по-добре като „ Младежкия дом ”. Това излиза наяве от социална поръчка, оповестена по-рано през днешния ден в публични указател. Тя е с планирана стойност от 1.8 млн.лв. без Данък добавена стойност и посредством нея се търси освен кой да изготви плана, само че и строителството, и авторския контрол.

Крайната цел е постройката, намираща се на ул. „ Уилям Гладстон ” 39, да се рехабилитира, като бъдат внедрени ограничения за енергийна успеваемост. Средствата се обезпечават с финансиране по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт ”, която е част от Националния проект за възобновяване и резистентност. Проектът ще бъде част от цялостния проект за интегрирано развиване на община Бургас.

Въведените ограничения за енергийна успеваемост би трябвало да допринесат за подобряването на класът на енергопотребление на постройката, равняващо се на спестена сила в размер на 1 021 659 kW/h на година или 75% от сегашния разход. По този метод ще се усъвършенства комфорта на работещите в обекта, както и посетителите и ползвателите, ще се усъвършенстват бюджетните разноски и ще се подобрят експлоатационните характерности на постройката за удължение на жизнания ѝ цикъл.

По актуалната социална поръчка може да се кандидатства до 7 май в това число, като след тази дата ще бъде определен реализатор, въз основата на точкова система. Очаква се да стане ясно коя ще е компанията в дните след Великден, а дейностите могат да стартират до края на актуалната година.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР