Очакване за постигане на пълна визова реципрочност между Европейския съюз

...
Очакване за постигане на пълна визова реципрочност между Европейския съюз
Коментари Харесай

Захариева очаква пълна визова реципрочност между ЕС и САЩ

Очакване за реализиране на цялостна визова взаимност сред Европейския съюз и Съединените щати е изразила министърът на външните работи Екатерина Захариева на днешния видеоконферентен диалог на първите дипломати на страните членки на Евросъюза с американския държавен секретар Антъни Блинкън, съобщи БНР.

Европейските министри приветстваха решимостта на новата американска администрация за завръщане към мултилатерализма и интернационалните партньорства и към този момент подхванатите съответни дейности в тази тенденция, оповестиха от външното ни министерство.

" Оценяваме високо тази първа полемика с Антъни Блинкън скоро след встъпването му в служба като държавен секретар на Съединени американски щати, която демонстрира смисъла на трансатлантическото партньорство. Впечатлена съм от изказването на президента Байдън, че Съединени американски щати ще бъдат водещи в света не с образеца на силата си, а със силата на своя образец ", съобщи още министър Захариева.

" Важни за нашето партньорство са и контактите сред хората и в този смисъл чакаме реализиране на цялостна визова взаимност сред Европейски Съюз и Съединени американски щати ", уточни външният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР