Очакваната средна продължителност на живота в България се е сринала

...
Очакваната средна продължителност на живота в България се е сринала
Коментари Харесай

Евростат: Българите живеят все по-кратко

Очакваната междинна дълготрайност на живота в България се е сринала с година и половина до 73,6 година през пандемичната 2020 година, демонстрират данни на „ Евростат “. За съпоставяне, през 2019 година този индикатор е бил 75,1 година Според статистиците отрицателни трендове се следят в множеството от страните в Европейски Съюз.

Единствената страна, обаче, в която обстановката е по-тежка, в сравнение с е в България, е Испания, където приказваме за 1,6 година по-малко – само че при доста по-високо базово равнище (от приблизително 84 година до 82,4 г.).

На черното първо място е нашата страна във връзка с данните за мъжете – там спадът е с 1,7 година, от 71,6 година на 69,9 година При дамите също има спад – от 78,8 година на 77,5 година Гражданите на Сърбия живеят приблизително към пет години по-кратко от жителите на Европейски Съюз, заяви Републиканският статистически институт във връзка Световния ден на здравето, написа вестник „ Данас “, представен от Българска телеграфна агенция и " Епицентър ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР