Очакваме силен зимен сезон, миналогодишният беше най-силен след 2019 г.

...
Очакваме силен зимен сезон, миналогодишният беше най-силен след 2019 г.
Коментари Харесай

Министърът на туризма Зарица Динкова даде старт на зимния сезон в Пампорово

Очакваме мощен зимен сезон, миналогодишният беше най-силен след 2019 година Метеорологичните условия демонстрират положителни вероятности и записванията. Ние сме в непрекъснат контакт с бизнеса. Още от септември работим дружно по подготовката на сезона. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на откриването на ски сезона.



„ Съвременният туризъм изисква от ден на ден нововъведения и рационализация. Те се случват и при нас, въпреки и по-бавно. С общи старания - страна, локална власт и частни вложители, ще подобрим инфраструктурата, само че не трябва да забравяме, че в туризма най-ценни са хората. Те са тези, които основават отношението и духа на едно място. “, уточни министър Динкова.

„ Оценявам извънредно напъните, които поставят вложителите. Зимният сезон е тежък. Той става все по-конкурентен, от ден на ден се разчита на нововъведения, вложенията стават все по-скъпи, по тази причина е извънредно значимо да се усеща поддръжката на страната ", съобщи Зарица Динкова.

Тя означи, че Пампорово е в сърцата на генерации, които са се качили за първи път на ски тук, а по-късно са довели своите деца и внуци. Целият район тук пази уникалност, която е несравнима. От великолепието на природата, през усета на смилянския фасул и пататник, до гостоприемството на родопчани и колоритния фолклор. Празникът е двоен и поради юбилея на курорта. „ 90 години са не просто респектиращ интервал от време, това са години, събрали прелестните мемоари на стотици хиляди българи и чужденци, докоснали се до тази забележителна природа. “ сподели министър Динкова.



Haчaлoтo на зимния сезон в Пампорово бе открит и с пycĸaнeтo нa нoвия шecтceдaлĸoв въжен превоз Maлинa – вpъx Cнeжaнĸa. Лeнтaтa бe пpepязaнa oт миниcтъp Динĸoвa и ĸмeтoвeтe нa oбщинитe Cмoлян и Чeпeлape, Hиĸoлaй Meлeмoв и Бopaн Xaджиeв. Зарица Динкова пожела на домакините на прелестното Пампорово в лицето на ресторантьори, хотелиери, кметове - един сполучлив и безпроблемен сезон, а на всички посетители - незабравими страсти.



Въжената линия е с потенциал 3000 индивида на час, което има най-модерната технология на задвижване (direct drive), доста намаляваща шума, и пътека за нареждане на пасажерите за по-голяма запълняемост на седалките, даващи комфорт и експедитивност при качване на пасажерите. Тази инвестиция е значима и за идното събитие през февруари за Световна купа по сноуборд от календара на ФИС и Европейска купа по сноуборд.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР