Очакваме предстоящият зимен сезон да е по-добър от предишния, който

...
Очакваме предстоящият зимен сезон да е по-добър от предишния, който
Коментари Харесай

Илин Димитров: Очакванията са зимният сезон да е по-добър от предишния

Очакваме идният зимен сезон да е по-добър от предходния, който беше рекорден, сподели през днешния ден пред медиите във Варна министърът на туризма Илин Димитров, който участва на откриването на Дълбокотехнологичен иновационен порт Варна в Икономическия университет в града.

Той добави, че упованията са на база на първичните данни за записвания, които са доста положителни. Записванията вървят доста добре, уповавам се да няма внезапни завои в гоеполитическата обстановка и да имаме прекрасен сезон, уточни Димитров. По думите му страната ни има растеж на редица пазари, част от тях са Велкобритания, Израел, където си възвръщаме позициите доста добре.

Според него записванията са положителни ненапълно поради положителната ни реклама, както и за това, че непознатите пазари в Западна Европа покачиха доста цените си, а у нас не са толкоз високи.

Министърът сподели още, че е предложил обезщетения и таван на тока и газа за сектора, само че това зависи от народните представители, които би трябвало да гласоподават бюджета. По думите му е препоръчано да се задържи 9 % Данък добавена стойност, което е основно. Предложили сме това, което е било до момента, а то е положително за бизнеса, сподели Димитров.

Той разяснява още, че за него парите за реклама на туризма би трябвало да бъдат няколко пъти повече от сегашните. Сега разполагаме с 18 милиона лв., а нашите съседи и съперници като Турция и Гърция разполагат надлежно с над 511 милиона лв. и 250 милиона лв.. За да бъдем съответни на пазара, ние би трябвало да разполагаме със средства, уточни министърът и посочи, че сега има предложение за смяна в Закона за публичните поръчки, с цел да може да се популяризира непосредствено, без да се вършат публични поръчки, само че единствено в обществени медии.

Това е по този начин, тъй като би трябвало да се цифровизираме, над 71 % от покупките на туристически услуги се случват през телефона и нашатна задача е да влезем в телефоните и преносимите компютри на европейците, съобщи Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР