Очакваме добра и средно добра реколта през тази година, каза

...
Очакваме добра и средно добра реколта през тази година, каза
Коментари Харесай

Очакваме ударна черешова реколта

Очакваме добра и приблизително добра годишна продукция през тази година, сподели за Българска телеграфна агенция заместник-директорът на Института по земеделие в Кюстендил проф. доктор Димитър Сотиров.

Той уточни, че до няколко дни ще стане известно количеството на оплодените плодове, които може да са били повлияни нетагивно от високите температури при започване на месеца. Важно е и това дали преваляванията ще спрат, тъй като в противоположен случай може да се случи както предходната година - плодовете да загният, разяснява още проф. Сотиров.

Засега обаче прогнозите са за добра годишна продукция, увериха от Института по земеделие в Кюстендил.

Среща с производителите на череши провежда общината в Кюстендил, оповестиха от администрацията. Срещата ще се състои на следващия ден, от 13:00 часа, в общината в Кюстендил. В нея за присъединяване са поканени производители на череши и представители на компании, които изкупуват и преработват плодовете.

Тема на работната среща е идната акция в община Кюстендил. В полемиката ще вземат присъединяване и представителите на Областната дирекция на полицията, по отношение на идната акция и за опазването на черешовите масиви.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР