„Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини.

...
„Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини.
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: През април личните лекари ще получат и РНК ваксини

„ Очаквам през април персоналните лекари да получат и РНК ваксини. В последните дни на март ще получим над 31 000 дози от „ Пфайзер ", над 51 000 на „ Модерна ", над 150 000 на „ АстраЗенека ". През април се чакат общо минимум 650 000 дози. През втората половина на април чакаме доставки и от „ Джонсън и Джонсън ", заключи Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите и член на имунизационния щаб.
Той уточни, че е допустимо страната ни да получи ускорена доставка от „ Пфайзер " и че непрекъснато се организират диалози с производителя за спомагателни количества, а фирмите непрекъснато актуализират информацията за доставки.
„ При обновените графици на доставките се чака към юни да са обезпечени дози за имунизиране на общо 2,5 млн. българи. Има завишаване на интереса към имунизирането ". Той разясни, че страната ни е декларирала дози като за 10-милионно население.
Производителите са заложили клинични изпитвания за използване на имунизациите на деца, посочи Богдан Кирилов и още веднъж напомни, че имунизациите не защищават от заразяване, а от тежко протичане на заболяването. Затова е належащо и имунизираните хора да съблюдават противоепидемичните ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР