Очаквам правителството да гарантира, че няма да има орязване на

...
Очаквам правителството да гарантира, че няма да има орязване на
Коментари Харесай

Президентът предупреди правителството да не орязва пакета за F-16

Очаквам държавното управление да подсигурява, че няма да има орязване на бойните благоприятни условия на самолетите F-16, по отношение на декларираните от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на вятъра, сподели през днешния ден президентът Румен Радева пред публицисти, след учението " Страйк бек 19 ", провело се на полигона Ново село. Позицията му беше в отговор на въпрос дали знае каква е цената в плана за контракт от Съединени американски щати за изтребителите.

Радев сподели, че чака всеки миг съответните параметри на предлагането. Според него, въоръжените сили са създали един доста добър пакет, оптимално изстискан, само че гарантиращ надеждни качества и оползотворяване на бойните качества на самолета.

" Всяко едно мърдане надолу, орязване в някакъв тип, води до неспособност за реализацията на оперативните качества на самолета ", сподели Радев. Той напомни, че държавното управление неведнъж е заявило, че ще реализира рационална цена, близка до избраната в плана, утвърден от Народното събрание, като в допълнение има разсрочено заплащане, офсет, индустриално съдействие и високи бойни качества.

Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов сподели, че е допустимо, цялата сума за F-16, която ще е към 2.1 милиарда лева, да бъде платена едновременно. Към момента няма информация и какво военно произвеждане от Съединени американски щати може да се пренасочи към България.

" Най-важното в този план, което постоянно се пропуща, е че не самият аероплан е най-важният. Цялостният еднороден пакет е основен. Той включва самолета, неговото съоръжение, въоръжение, в допълнение съоръжение, голямото наземно съоръжение и и образованието на персоналния състав ", съобщи Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР