Очаквам отнемане на лекарски права и призовавам Българския лекарски съюз

...
Очаквам отнемане на лекарски права и призовавам Българския лекарски съюз
Коментари Харесай

Хинков: Очаквам отнемане на лекарски права и призовавам БЛС да се намеси в случая със записа от „Пирогов“

Очаквам лишаване на лекарски права и приканвам Българския лекарски съюз да се намеси в тази ситуация със записа от „ Пирогов ", в който се чува по какъв начин медици от незабавната болница насочат закани против околните на Даная. Това сподели пред BTV „ Тази заран " здравният министър проф. Христо Хинков.

Лекарят от най-голямата незабавна болница произнася следните думи във връзка с околните на 15-годишното момиче: „ Трябва да се направи всичко допустимо, с цел да усетят болката тия хора. "

Ужасно е това, което е казано. Това не може да бъде доктор. Това е форма на садистично наслаждение да се чака, че хората, които са претърпели една болежка, ще продължат да изпитват болежка. Има етична комисия на БЛС и чакам, че тя най-накрая ще вземе едно съществено мнение и може да реши да отнеме лекарските права на този човек. Абсолютно би трябвало за такова изявление да се направи съществено следствие, да се приказва с този човек от Комисията по лекарска нравственос и тя да предложи да му се лишават най-малко краткотрайно правата, сподели той.

Миналата седмица софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане по случая „ Даная ". То е за породена гибел заради неведение или немарливо осъществяване, представляващо нараснала заплаха.

Прокуратурата проверява интервала от 28 април до 9 май предходната година, когато настъпи гибелта на момичето.

Хинков съобщи и че е спирал и състезания за шефове на лечебни заведения, макар че им изтичат мандатите на старите. Това се е случвало под напън, добави той.

Повечето шефове на държавни лечебни заведения са неслучайни хора, аз съм спирал състезания за назначението на нови под напън - бях помолен за това от вицепремиера Мария Габриел и от премиера Николай Денков. Най-вероятно желаят идващият министър с различен мандат и с други благоприятни условия да организира тези състезания ", сподели министърът на опазването на здравето.

Той посочи, че ставало въпрос за 10-15 лечебни заведения, където мандатите на шефовете изтичат по график от март натам.

Може би тяхното гледище беше кардинално, в смисъл че не е хубаво състезанията да се организират от министър, който има намерение да си подаде оставката. Зад мен не стоят политически сили. Аз съм член на ДСБ. Тези състезания би трябвало да се проведат най-малко два месеца преди да изтичат мандатите на шефовете на лечебни заведения. Според мен огромна част от шефовете на огромни лечебни заведения са назначавани по политически аргументи. Много ползи се преплитат, за доста пари става въпрос. Парите, които отиват в здравната каса по-късно отиват в лечебните заведения и това би трябвало да се наблюдава и да се види доколко лечебните заведения се ръководят обективно. Трябва да ви кажа, че една огромна част от държавните лечебни заведения, т.е. в с към 85% акционерно присъединяване на страната, са в неприятно финансово положение, сподели още Хинков.

Той изясни, че на съвещание на здравната комисия огромна част от депутатите са дали своят вот да си отдръпна заповедта за уволнението на шефа на „ Пирогов ".

Това приказва, че в действителност доктор Димитров има необятен тил, сподели здравният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР