Очаквам нашите служби да вземат отношение по въпросния руския поп.

...
Очаквам нашите служби да вземат отношение по въпросния руския поп.
Коментари Харесай

Бойко Ноев: От 12 г. руските служби провеждат терористична дейност у нас, прокуратурата е длъжник за нищоправенето

" Очаквам нашите служби да вземат отношение по въпросния съветския поп. Руската черква се пробва да въздейства на политическата конюнктура в България и е един от инструментите на Путин в това отношение. Руските специфични служби организират терористична активност в България най-малко от 2011 година, когато Украйна към момента не беше нападната. Българските специфични служби от дълго време са открили, че съветски сътрудници вършат опити за ликвидиране и всевъзможни други саботажи върху отбранителната промишленост на България. Това е потвърдено и прокуратурата от дълго време е повдигнала обвинявания. Лошото е, че работата с съветските служби у нас се прави по този начин, че нищо да не се случи. Това е смисълът и на писмото, което съм изпратил до краткотрайно изпълняващия основен прокурор господин Сарафов, обръщайки му внимание, че повече от 12 години материални доказателства се унищожават и се манипулират доказателства на очевидци. Срещу тях се подхващат репресивни ограничения. Нашата прокуратура от дълго време е дебитор на българското общество в нищоправенето по въпроса за руснаците ".Това сподели пред Бойко Ноев, някогашен министър на защитата и дипломат на България в НАТО.

И добави, че една е задачата на българските разследващи служби, друга е тази на депутатите - " да реализират надзор, а не да хленчат по медиите и да приказват за хибридни офанзиви ":

" Не съм чувал депутат в последно време да попита за какво се бавят следствията на съветските специфични служби в България. А се приказва за пълномощията на президента и за сливането на службите, освен това се излагат несъстоятелни причини. Един депутат желае да слее двете разузнавания, като дава образец с Германия, която има една разследваща работа. Ако гледаме непознатия образец, то Съединени американски щати имат 13, европейски страни имат по няколко. Реформата в службите не би трябвало да тръгне от техните началници, каквото се пробват да ни убедят ".

Ноев уточни, че депутатите не работят в стерилна среда, а президентът е висш главнокомандващ и той има собствен инструментариум да вземе отношение по тези въпроси:

" В момента по медиите вървят няколко души, които ни убеждават в едни причини, несъстоятелни. А къде е президентът? Той организира пилонна политика, показва позиции с език, който не е характерен за президент. Президентът има инструментариум, който би трябвало да употребява и да поеме своята отговорност, когато се разискват тези въпроси. Този инструментариум е Консултативният съвет за национална сигурност ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР