Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, но и

...
Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, но и
Коментари Харесай

Вътрешната опозиция атакува остро Нинова за изборите и за Витанов

Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, само че и да се възвърне накърненото групово начало в метода на действие на Българска социалистическа партия. Такъв коментар направи водачът на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев пред публицисти преди пленума на столетницата на ”Позитано ” 20.
По отношение на избора на Петър Витанов за лидер на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Станишев съобщи, че това е продължение на поредицата от политически нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова. Той не е чул никакви претекстове и аругменти за решениято Нинова.

По думите му по отношение на идното съвещание на Националния съвет, той не е видял разбор, а по-скоро действия, които са правени по отношение на акцията, без същинска изчерпателност и отговор на въпросите, които вълнуват всички - за какво социалистите още веднъж са изгубили евроизборите.

" Ако не се направи разбор, това значи замитане на съществуващи проблеми под килима. Това не е в полза на Българска социалистическа партия ", уточни Станишев.

Той посочи, че изборите не се печелят за месец, а отношението на хората се печели с години, само че когато " обясняваш какъв брой нездравословни са слънчевите лъчи, искаш на 26 май всички хора да излязат да гласоподават, няма по какъв начин да стане ".

Той уточни евроскептичната изразителност и посланията като част от ниската изборна интензивност на евроизборите.

Вътрешното разделяне в партията също изиграло роля за загубата на социалистите на евроизборите. Не се постигнала и екипност по време на евроизборите, уточни Станишев.

" Важно е да се организира полемика за същинския разбор, направени ли са правилните заключения и способни ли сме да променим това, което ни е попречило, с цел да можем да спечелим локалните избори ", разяснява Станишев. Според него всичко друго би било спектакъл, само че чака да продължи и по време на конгреса.

Смешно и парадоксално е Петър Витанов да води делегацията на социалистите в Европейския парламент, тъй като не знае къде е Страсбург и Брюксел. Това съобщи пред публицисти Георги Гергов.

Работата на конгреса е да упорства за директен избор за ръководител на партията. В последна сметка " оставка, с цел да остана ", уточни Гергов по отношение на това по кое време ще се гледа оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От своя страна социалистът Ангел Найденов разяснява решението на Нинова да дефинира Петър Витанов за лидер на делегацията на евродепутатите на Българска социалистическа партия като " следващият конфронтационен ход както във връзка с една част от Българска социалистическа партия, по този начин и във връзка с Станишев ". Според него това е един неудобен и голословен ход, който няма да донесе авторитет и място на делегацията на Българска социалистическа партия в Европейския парламент.

На въпрос дали конгресът може да не одобри оставката на Нинова и тя да остане, Найденов съобщи: " Всичко е допустимо ". По думите му обаче оставката на Нинова е превзетост и финален опит за оцеляване на върха на Българска социалистическа партия.

Атанас Мерджанов също оцени избора на Петър Витанов за лидер на делегацията на социалистите в Екологичен потенциал като следващата нелогична стъпка на управлението на социалистите. Според него няма нищо по-нормално водачът на ПЕС да бъде водач на социалистите в Европейския парламент.

Георги Пирински добави, че главното, което би трябвало да дефинира отношението на всеки от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, е по какъв начин да бъдат извоювани локалните избори. Според него най-добре би било при подадена и установена оставка на ръководителя на Българска социалистическа партия, Националният съвет на партията да избира заместник-председателя. Той отхвърли да разяснява името на Калоян Паргов за възможен идващ ръководител на столетницата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР