Очаквам Кирил Петков да отговори конкретно на въпроса, какви са

...
Очаквам Кирил Петков да отговори конкретно на въпроса, какви са
Коментари Харесай

Биков към Кирил Петков: Да отговори - какви са критериите за измерване на резултати в културата

Очаквам Кирил Петков да отговори съответно на въпроса, какви са критериите за премерване на резултатите в културата? Това написа във Facebook депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

И добави: Задавам този въпрос, тъй като доскоро го чух да споделя, че повече пари за просвета могат да се дадат, когато се реализиран резултати. 

Аз настоявам, че в случай че не сме лицемерни, когато разгласяваме културата и духовността за приоритет, би трябвало бюджетът за просвета да бъде повишен най-малко с 200 милиона от идната година, като по-голямата част от парите да отидат за сензитивно увеличение на приходите на работещите в бранша, написа Биков и заключва:

Това не е популизъм, а последна нужда. Ако това не се случи, ще одобрявам за измамник всеки политик, който твърди, че културата е приоритет, написа Биков.

По-рано през днешния ден Кирил Петков разяснява острите реакции към частта за културата, която е в размер на 0,4%:

" Цялата концепция, че би трябвало да измерваме какъв брой влагаме в просвета като % от Брутният вътрешен продукт, не е вярна. Трябва да стартираме да измерваме какви вложения на просвета се случват против какви резултати за културния прогрес на страната. Културното развиване на България в действителност доста страда. Трябва да има по-голяма отчетност. Процент от Брутният вътрешен продукт не е формулата. Това не може да е измерител какъв брой е предпочитано за страната ". 

Културата и образованието вървят ръка за ръка, безапелационен е той. И добави:

" В идващите месеци би трябвало да продължи разговорът с хората от културата и да измислим нов метод за увеличение на тези средства. Трябва да има краен резултат за обществото. Сигурен съм, че в случай че успеем да създадем този разговор, парите за просвета ще бъдат повече ". 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР