Очаквам, че д-р Христо Пелев като човек, който има морал

...
Очаквам, че д-р Христо Пелев като човек, който има морал
Коментари Харесай

Карловски топобщинар иска оставката на пилия д-р Пелев

Очаквам, че доктор Христо Пелев като човек, който има морал и достолепие самичък ще си поде оставката след случая от предишния ден. Това съобщи ръководителят на Карловския общински съвет Теодор Шойлеков.

В четвъртък шефът на общинската МБАЛ в Карлово доктор Христо Пелев бе арестуван за 24 часа след пътно-транспортно произшествие, при което бе открито, че той е карал след приложимост на алкохол.

Тестът с дрегер е отчел 2 промила алкохол в кръвта. Районна прокуратура – Карлово образува досъбдебно произвеждане против нарушителя.

" Очаквам, че след този случай доктор Христо Пелев ще подаде самичък оставка като шеф на болничното заведение ", сподели Теодор Шойлеков.

" Той е човек с достолепие и надали ще допусне да се стигне до такава степен на съвещание на Общинския съвет да се желае неговата оставка по този мотив ", добави Шойлеков.

" Освен това коментирахме въпроса с ръководителя на Комисията по административно-правни въпроси в Общинския съвет Тошко Стоев. Според Търговския закон и контракта за възлагане на ръководство на общинско сдружение не може човек, който има присъда, да заема подобен пост. Разбира се, към момента не е минало правосъдно дело по това досъдебно произвеждане ", разяснява Шойлеков.

" Надявам се също доктор Пелев да не получи неверни препоръки и да реши да не подава оставка ", съобщи още ръководителят на Общинския съвет Теодор Шойлеков. Той счита, че още на съвещанието на Общинския съвет през април ще се стигне до решение за обяваване на конкурс за шеф на МБАЛ „ Д-р Киро Попов ” – Карлово. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР