Очаквахме това, което се случва с Паметника на Съветската армия

...
Очаквахме това, което се случва с Паметника на Съветската армия
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Очаквахме Паметникът на Съветската армия да се окаже опасен

Очаквахме това, което се случва с Паметника на Съветската войска - внезапно се оказа " рисков ". Обследването беше предопределено. Със сигурност има и други паметници на същите години, само че не се прави проучване. Могат да бъдат прецизни към всички здания и монументи, освен към този. Ще забележим до каква степен обследването е експертно или политическо.

Това съобщи Иван Ченчев, народен представител от Българска социалистическа партия, за " Твоят ден " по Нова нюз.

Относно напускането на Националния съвет на Българска социалистическа партия от страна на Весела Лечева той показа, че евентуално нещо се готви, тъй като тя е член на сдружението, което желае да резервира 3 март като Национален празник. " В Българска социалистическа партия няма властническо ръководство, всичко се взема решение с гласовете на Националния съвет ", изясни той.

Според него бюджетът демонстрира двойнственост в сглобката. " В множеството комисии бюджетът не беше признат, разнообразни депутати се изказваха срещу, измежду тях и представител на ГЕРБ. Ще дадем своите оферти за бюджета. Превръщаме се в страна на митинга. Закъсняха бюджетът и актуализацията, по тази причина закъсняха и индексациите ", съобщи Ченчев.

" 3 млн. лв. са отпуснати за теренни разкопки. Това е пагубно малко. Ще има планове ненапълно, само че инвестиция в просвета няма. Секторите " Култура " и " Спорт " са по традиция недофинансирани. Едно от доста значимите ни оферти по бюджета са безплатните медикаменти за деца до 14 година ", разяснява той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР