Очаквахме такива политически трусове и предупреждавахме за тях в течение

...
Очаквахме такива политически трусове и предупреждавахме за тях в течение
Коментари Харесай

Иван Ченчев : Смятам, че разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не текат

„ Очаквахме такива политически земетресения и предупреждавахме за тях в течение на тези 9 месеца от по този начин наречената почнала ротация. Не единствено че предупреждавахме, само че и давахме съответни образци. Това съобщи в студиото на „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS зам.-председателят на ПГ на Иван Ченчев, разяснявайки политическите земетресения в страната през миналата седмица.

" Но и това не беше нужно, защото тези, които са в „ сглобката ”, дадоха задоволително образци за това, какво в действителност вършат пред очите на цяла България. Още в самото начало, когато започнаха да приказват за това, че в регулаторите, които са самостоятелни, би трябвало да има политически фигури. След това се скараха за постове. Затова казвахме на хората да чакат да се пазарят и да се карат. И сега едните са като ядосани момченца, а другите – отварят врата, която в действителност е затворена ", сподели още той.  

По думите му „ тези политически субекти в никакъв случай не са желали да водят градивни договаряния ”. „ Непрекъснато наслагваха условия след изискване, кое от кое неизпълнимо за едната или за другата страна. И ГЕРБ, и непрестанно наслагваха изискване след изискване, с цел да станат невъзможни и да взривят договарянията ”, безапелационен бе Ченчев.

Събеседникът на медията добави: Въпросът е, че страната е пленник на всичко това. Обезличиха институциите. Направиха го по един неуместен метод. Отвращават хората от политическото пространство. Може би това е задачата? Тъй като едните имат лична политическа визия, а другите - друга.

" Но за първите девет месеца съумяха да реализират персоналните си ползи през пазарлъците, само че не и резултати за страната.  Изпраха се взаимно. Върнаха имунитети, паднаха каузи и по този начин нататък. Дотук всичко е в персоналната им изгода и за личният им интерес ", безапелационен бе Ченчев.


И акцентира, че " са вкарани единствено 11 закона от тези 80, за които сякаш се договаряха евроатлантически ориентираните ".

" 11 са влезнали в залата и гласувани в Народното събрание. Това не е обикновено. Това не е действителната политика ", уточни той. И изясни, че " Шенген по въздушно-капков път е обидно за хората ". " Три на 100 стокообменът по въздух. Всичко останало минава по сухопътни граници. Обидното за хората е, че по този метод ние се съгласяме като пълновръстен член на Европейски Съюз да ни третират като някаква втора употреба жители. На нито една страна членка не ѝ е посочено това изискване или някакво друго изобщо изискване, с цел да влезе в Шенген ", безапелационен бе Ченчев.

На въпрос по какъв начин ще гласоподава при внасянето на състава на държавното управление на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова той отговори: " Ние еднопосочно сме споделили, че в такива " сглобки ", в други сходни " сглобки ", изобщо в метода, по който се заражда нещо мъртвородено - няма по какъв начин да участваме.  

" Трябва да има национални цели. Да има болшинство по национални цели. Защото има задоволително рецесии в другите браншове, които би трябвало да се вземат решение, да се споделя не за на следващия ден, а още от през вчерашния ден ", акцентира още зам.-председателят на ПГ на.

Ченчев акцентира, че не " виждаме държавно управление на малцинството в границите на този парламент, което бихме подкрепили ".

" Този парламент би трябвало да приключи своето битие ", съобщи депутатът.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР