Очаквахме проектобюджетът за догодина да бъде оценен, очаквахме дебат, но

...
Очаквахме проектобюджетът за догодина да бъде оценен, очаквахме дебат, но
Коментари Харесай

Вълчев: Инвестициите в образованието са обещание от 2017 г.

Очаквахме проектобюджетът за следващата година да бъде оценен, чакахме спор, само че чухме че вливаме средства в безперспективни сфери, че тези вложения са безсмислени, че би трябвало да се пести, тъй като крадем от бъдещето. Това съобщи на брифинг просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

,,На всички тези специалисти и политици с необятна експертиза ще им кажа няколко неща – най-висока норма на социална възвращаемост са разноските за обучение. Всички работещи в системата на образованието ги наскърбява изказванието, че системата не е реформирана. Препоръчвам на тези експерти с необятна експертиза да наблегнат на по-задълбочено четене. Защото се направиха промени във всички браншове, подсектори и сегменти в образованието и имаме стратегически политики в това отношение'', изясни министър Вълчев.

Тези разноски са обвързани с промени, а вложенията в учителите са най-важното в едно общество, тъй като най-важният фактор е стимулираният и добре квалифицираният преподавател и учител. Тези разноски не са конюнктурни, това са обещания от изборите от 2017 година. Проблемите са вследствие, че пестяхме от обучение и най-много от учители. Решени сме да създадем четвъртата крачка, не считаме, че би трябвало да пестим средства, безапелационен бе още просветният министър.

Нека водим по-смислен диалог за нашето бъдеще, макар че да, предстоят избори. Ще се веселя да има общ политически консенсус по тази тематика, добави в умозаключение Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР