Очаквахме малко повече сериозност зрялост в поведението им, заяви тойДиалогът

...
Очаквахме малко повече сериозност зрялост в поведението им, заяви тойДиалогът
Коментари Харесай

Ангелов: Отидохме при ПП-ДБ с 13 точки за здравеопазване, а видяхме екселска таблица без нито една от тях

" Очаквахме малко повече съвестност зрялост в държанието им ", съобщи той

Диалогът с ПП-ДБ не е привършен, само че от ГЕРБ-СДС са очаквали повече съвестност и зрялост. Това сподели пред Българска национална телевизия Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

" Очаквахме малко повече съвестност, зрялост в държанието, държавническо мислене, по-малко мусене, по-малко страсти. Очаквахме това, което говорехме по време на договарянията. В бранш " Здравеопазване " отидохме със лист от 13 точки и видяхме екселска таблица, в която нито една от тези точки не беше включена. Няма и дума по какъв начин ще бъдат достигнати равнищата на заплатите в лечебните заведения, които дадоха обещание от Политическа партия. Това е една компилация от пожелания тази екселска таблица, която отразява по-скоро отразяването на бранша ", сподели Ангелов.

Според него нищо от диалозите сред двете обединения го няма в тази таблица. Ангелов прочете елементи от управническата стратегия на ПП-ДБ: " По отношение на плана на Спешната помощ написа: " Ефективно обезпечена здравна помощ по въздуха за първи път на територията на цялата страна ".

Няма нито дума за плана за Спешната помощ на земя, няма нито дума от къде ще се вземат и какъв брой пари са нужни за площадките за кацането на хеликоптери. Проектът за Спешната помощ се проваля, ще трябват 80 млн. национално финансиране - нито дума за това.

За детската болница - " Обявяване на транспарантна социална поръчка ". Щом е социална поръчка, тя е транспарантна.

Нещо което звучи като ексцентрично предложение " Български пощи да обезпечат базови телемедицински услуги в 225 изброени... " Т.е. 225 пощи ще станат самобитни медицински центрове. От там се роди и вица на госпожа Сачева: " Какво работиш? Кардиолог в " Български пощи ".

Според Костадин Ангелов прозрачността на Политическа партия би трябвало да се случва в студиа и хората би трябвало да видят каква е управническата стратегия, която се предлага. Категоричен е, че управническата стратегия в бранш " Здравеопазване " не може да бъде два листа А3 екселска таблица, а би трябвало да бъде сериозен документ с виновни институции и линеен график.

Ангелов въпреки всичко счита, че най-стабилното ръководство, което може да реши рецесиите, е сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Каза, че разговорът не е спрян, само че са сюрпризирани от това, че ПП-ДБ са споделили обществено, че са подготвени с управническата стратегия без да приказват с тях и за оповестили състава на кабинета, а не са ги уведомили авансово за него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР