Очаква се втора гореща вълна да нахлуе в Гърция. Ще

...
Очаква се втора гореща вълна да нахлуе в Гърция. Ще
Коментари Харесай

На плаж в Гърция: забранено за деца между 12 и 17 часа

Очаква се втора гореща вълна да нахлуе в Гърция. Ще има три етапи с дълготрайност минимум пет дни. Прогнозите сочат, че температурите в Гърция може да доближат 45 градуса по Целзий.

Още при първата гореща вълна, на 11 юли, дирекция „ Социална взаимност “ отвори климатизирани пространства, където жителите да прекарват времето си ветровито. Осигурено е наличието на здравна сестра, която дава здравни препоръки и се оправя с всевъзможни произшествия на дискомфорт.

По плажовете в южната ни съседка към този момент е неразрешено деца да обитават сред 12 и 17 часа.

В общинските клиники на Община Атина е пусната телефонна линия за помощ, посредством която се дават
препоръки и указания
за справяне със здравословни проблеми на всички жители и изключително на тези, които принадлежат към уязвимите групи.

Екипите на Центъра за взаимност, които се състоят от медицински сестри и психолози, не престават да бъдат покрай бездомните денонощно.

Четири смени работят по улиците, предлагайки студена вода, храна и артикули от първа нужда на хората, които не желаят да бъдат преместени, даже краткотрайно, в приютите за бездомни.

Специални грижи са положени за животните и птиците, които живеят в градските паркове и горички, както и за бездомните кучета и котки. Поставени са специфични питейни съдове за доставяне с прясна вода, както и гнезда за птици.

Музеите ще работят със кратко време, в това число и Бялата кула в Солун. Ще работят 4 часа по-малко и ще затварят в 16:00 часа за интервала от 20 до 23 юли.

През тези четири дни музейните обекти с обичайно работно време от 08:30 до 15:30 часа ще
затварят 2 часа по-рано
от нормалното – в 13:30 часа.

Акрополът в Атина ще бъде затворен в най-горещите часове от деня от 12:00 до 17:00 ч за първи път сложиха тенти на двата входа.

Горските пожари на север и на запад от Атина не престават да горят неконтролируемо. Стотици хора бяха евакуирани. Властите предизвестиха жителите и
туристите, които посещават Гърция, да останат на закрито.
Всички паркове в Атика са затворени заради риск от пожар. От гражданска отбрана не разрешават разходки в горите и региони, където рискът от пожар е висок, съобщи написа „ 24 часа “.

Необходимостта от отбрана на работещите в почистващия бранш от топлинен стрес, промени графика за сметосъбиране, като това ще става заран и вечер с отмора сред 11:00 и 17:00 часа. Предвид извънредно високите температури и съображения за публично здраве се умоляват жителите и компаниите да не изхвърлят боклуци в кофите, изключително в случай че са цялостни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР