Очаква се тази събота Камарата на представителите на Съединените щати

...
Очаква се тази събота Камарата на представителите на Съединените щати
Коментари Харесай

Камарата на представителите гласува за предоставяне на военна помощ за Украйна

Очаква се тази събота Камарата на представителите на Съединените щати да гласоподава предлагането за даване на дълго отлаганата военна помощ за Украйна, както и за Израел, заяви ръководителят на Камарата Майк Джонсън. Това оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

От месеци крайнодясното крило на Републиканците блокира подпомагането на украинските сили. Сега Републиканците показаха нов голям пакет за военна помощ, който включва към 61 милиарда $ дълго отлагана поддръжка за Украйна, както и над 26 милиарда за Израел, както и 8 милиарда за Тайван.

По-рано в публикация във вестник " Уол стрийт джърнъл " американският президент Джо Байдън прикани Конгреса да утвърди дълго отлагания пакет от военна помощ за Украйна и Израел, като съобщи, че съдружниците на Съединените щати се намират в " основен " миг на спорове против Русия и Иран.

" Макар че и двете страни могат да пазят личния си суверенитет, те зависят от американската помощ, в това число от оръжия, с цел да го създадат. И това е основен миг ", написа Байдън.

А украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна се нуждае от " незабавни " дейности от страна на НАТО за подсилване на въздушната си защита, откакто беседва с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР