Очаква се рядко космическо изригване в Млечния път през следващите

...
Очаква се рядко космическо изригване в Млечния път през следващите
Коментари Харесай

Космическа експлозия ще бъде видима с невъоръжено око в събитие за наблюдение на звезди, което се случва веднъж в живота

Очаква се рядко галактическо изригване в Млечния път през идващите месеци — изблик толкоз ослепителен че „ нова “ звезда видимо ще се появи за малко в нощното небе.

Събитието, известно като нова, ще бъде опция за наблюдаване на небето един път в живота тези в Северното полукълбо, съгласно НАСА, защото типовете звездни системи, в които се случват такива детонации, не са постоянно срещани в нашата вселена.

Звездното изригване ще се случи в система, наречена T Coronae Borealis, която е на 3000 светлинни години от Земята. Той съдържа две звезди: мъртва звезда, известна още като „ бяло джудже “, към която орбитира компактно червен колос. Червените колоси са умиращи звезди, които изчерпват водородното гориво в ядрата си; слънцето в нашата слънчева система в последна сметка ще стане едно, съгласно НАСА.

В системи като T Coronae Borealis двете звезди са толкоз близо една до друга, че материята от аления колос е непрекъснато разливайки се върху по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР