Очаква се първокласниците в София за новата учебна 2018/2019 година

...
Очаква се първокласниците в София за новата учебна 2018/2019 година
Коментари Харесай

Очаква се първокласниците в София за новата учебна година да са около 12 300

Очаква се първокласниците в София за новата образователна 2018/2019 година да са към 12 300 или малко по-малко от настояващата образователна година. Това обаче е динамична прогноза, тъй като не се знае какъв брой деца ще дойдат с родителите си от страната в София, с цел да учат в първи клас, както не може да се предвижда дали деца със фамилиите си ще изоставен столицата преди 15 септември, сподели за Българска телеграфна агенция Ваня Кастрева - шеф на Регионалното ръководство на образованието в София-град.

Тя означи, че характерното в София е, че за първи клас има банкет в държавни учебни заведения, в общински учебни заведения - в най-масовия случай, в частни учебни заведения, а има и учебни заведения към Министерството на културата. За всички първокласници в София ще има места за новата образователна година, увери Кастрева. Тя сподели, че през предходната година приемът в първи клас е осъществен в 202 учебни заведения в София, само че той зависи и от това какъв брой частни учебни заведения ще имат банкет за първокласници.

През новата образователна година чакам към 200 учебни заведения в столицата да отворят вратите си за първокласници, само че евентуално децата ще са малко по-малко от учениците в първи клас от настояващата образователна година - по данните на ГРАО, като родени деца, заключи Кастрева. Според нея критерият за уседналост е добър, тъй като е справедлив и е "добър инструмент за учебното заведение ". Друг е въпросът този аршин по какъв начин ще бъде признат от родителите, тъй като София е огромен, динамичен град, който непрестанно пораства, означи Кастрева.

Тя заяви, че приемът на документи за първи клас в София стартира през днешния ден и ще продължи един месец. Класиранията се чакат да са след 20 май, а записванията на първокласниците става с оригиналите на удостоверенията за приключен предварителен клас или група. Тези записвания на първокласниците в учебните заведения са при започване на юни, осведоми Ваня Кастрева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР