Очаква се от средата на годината електронното здравно досие да

...
Очаква се от средата на годината електронното здравно досие да
Коментари Харесай

Здравни новости: Електронното ни досие ще праща съобщения за преглед

Очаква се от средата на годината електронното здравно досие да стартира да ни изпраща напомнящи известия за посещаване при персоналния доктор . Това заяви пред съветникът на министъра на опазването на здравето и експерт хирург-онколог доцент Антон Тонев и посочи, че за първичното инсталиране на този модул ще е нужен електронен автограф , само че сега се създават и различни системи от Информационно обслужване, които да създадат по-лесни за потребление всички тези електронни приложения.

Ползата на това електронно приложение ще бъде първо да получаваме навременна информация какво можем да употребяваме в съответната календарна наша година като пациент, като първите известия ще водят наложително към посещаване при доктор.

„ Но с развиване на системата, ние още сме сложили въпроса пред персоналните лекари те разсъждават, чакаме тяхната противоположна връзка, за известна автоматизация на този развой. В момента само персоналните лекари могат да ни издадат направление за профилактичен обзор. Когато отидем и то постоянно в работно време, пред вратите на персоналния доктор постоянно има опашка и то от заболели хора и деца. И хората се отхвърлят от профилактичните си прегледи. Затова обсъждаме една концепция, че след прекосяване един или два пъти през кабинета на персоналния доктор и те са оценили цялостния ни риск, с тяхно позволение ние да получаваме автоматизирани посоки за избрани профилактични прегледи, а те да получават резултатите от тях. Ние да можем сами през телефона си да сътворяваме своето електронно направление, за проучвания или друго, и в случай че те видят нещо притеснително, тогава да ни викат за спомагателни прегледи “, уточни Тонев.

Условието за това автоматизирано направление е да сме конфигурирали на телефона си модула за пациентското ни досие и в случай че персоналният доктор е решил, че нашият общ статус е ниско рисков. Крайното решение е в нашите общопрактикуващи лекари, като най-важното е да разберем, че става дума единствено за случаи без никакви недоволства. Когато имаме признак и недоволства, няма по какъв начин да се работи с автоматизирани логаритми.

„ Развивайки тази система и преговаряйки към този момент и с икономистите, бихме могли да стигнем в обстановка, в която, в случай че сме си изпълнили целия профилактичен календар в годината , в която сме навършили 46 години, ние да получаваме съответния финансов бонус. Казвам 46 години, тъй като нормално след 45 та година се назначават множеството профилактични проучвания. И сега, в който сме си създали тази наложителна профилактика, тогава бонусът да бъде финансов “, изясни съветникът на министъра и добави - това да бъде или твърда сума, която ние да получаваме в края на годината преди Коледа, или да бъде в границите на една месечна наша здравна вноска, която да ни се връща година по-късно. Това са 100- 200 лева

Доц. Тонев сподели още, че сега персоналните лекари нямат достъп до профилактичните проучвания , които пациентите си вършат по линия на непринудено или в допълнение здравно обезпечаване. Работим двете системи да си " приказват " през НЦИС, посочи доцент Тонев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР