Очаква се още по-силен туристически сезон от миналата година, заяви

...
Очаква се още по-силен туристически сезон от миналата година, заяви
Коментари Харесай

Ангелкова обяви във Варна: Очакваме 5% ръст на туристи това лято

Очаква се още по-силен туристически сезон от предходната година, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на визитата си във Варна. През 2018 година се чака 5 % растеж на задграничните туристи, като главно ще разчитаме на хора от Германия, Румъния, Турция, Англия, Полша, Чехия, Израел и Унгария. 

" Смятам, че ще имаме един доста мощен сезон. Надяваме се това лято да достигнем 6 млн. задгранични туристи за месеците от юни до септември. За съпоставяне предходната година са били 5, 3 млн. ", съобщи Ангелкова. 

По нейни думи това лято министерството на туризма ще е безкомпромисно във връзка с инспекциите. Проверките започват стремително от 1 юни, когато стартира дейния летен сезон. Тази година броя на неохраняемите плажове е намалял със 17. На територията на Варна обаче, към момента са 23. 

Тя съшо по този начин заяви, че индивидът, който вкара тежка техника на плажа в Каварна и направи ров на пясъка ще бъде съществено глобен. 

Кметът на Варна Иван Порних осведоми, че за интервала януари-април 2018 растежът на задграничните туристи е скочил с 27 %. Това съгласно него се дължи на обстоятелството, че нискотарифните компания навлязоха и на територията на Морската столица.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР