Очаква се новият пакет да включва основно артилерийско оборудване и

...
Очаква се новият пакет да включва основно артилерийско оборудване и
Коментари Харесай

САЩ наливат още 400 млн. долара в Украйна frognews.bg

Очаква се новият пакет да включва главно артилерийско съоръжение и муниции за системите " НЕЙСАМС "   " ХАЙМАРС ", " Пейтриът " и " Стингър ", както и противотанкови оръжия. Той може да бъде разгласен публично още при започване на идната седмица.

 

Целият размер на американска военна помощ за Киев до момента е 41 милиарда $, показва Ройтерс.

 

Президентите на Украйна и Турция Володимир Зеленски и Реджеп Тайип Ердоган са дискутирали в елементи въпроса за удължаването на договорката за черноморския зърнен кулоар в телефонен диалог. Турският външен министър Хакан Фидан разяснява, че всяко различно решение на това съглашение без присъединяване на Русия крие опасности:

 

" Украйна се пробва да предложи опция, само че ние считаме, че Руската федерация би трябвало да бъде уверена да се върне на масата за договаряния. Всяко друго решение може да сътвори риск за сигурността. В диалозите с генералния секретар на Организация на обединените нации ние изразихме единодушие по този въпрос. "

 

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски акцентира, че ще последва отговор на съветското нахлуване против зърнените силози на пристанището в Одеса, при което бяха ранени повече от 20 души. ЮНЕСКО осъди съветските дейности в града, чийто център  е част от листата с обекти на международното културно завещание, откакто бе обявено за няколко наранени музея в тази зона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР