Очаква се китайският президент Си Дзинпин да покани президента на

...
Очаква се китайският президент Си Дзинпин да покани президента на
Коментари Харесай

Затопляне! Си Дзинпин кани Джо Байдън на Зимните олимпийски игри в Пекин

Очаква се китайският президент Си Дзинпин да предложения президента на Съединени американски щати Джо Байдън на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари, заяви в четвъртък бизнес телевизия CNBC.

Поканата може да бъде отправена по време на двустранната среща на върха, която ще се организира идната седмица.

Китайският президент Си Дзинпин евентуално ще употребява полемиката, която се чака идната седмица, с цел да насочи персонална покана към президента на Съединени американски щати Джо Байдън да участва на събитията в Пекин през февруари, показаха източници на CNBC, осведомени с въпроса.

На този стадий Белият дом и Съветът за национална сигурност отхвърлиха да разясняват по какъв начин президентът ще отговори на сходна покана. Карин Жан-Пиер, основен заместник-прессекретар на Белия дом, съобщи по-рано, че чиновниците от американската администрация създават детайлности за срещата на върха през идната седмица, която е фокусирана върху ръководството на конкуренцията сред страните, а не върху " резултатите ".

В сряда Си Дзинпин прикани за " взаимно почитание " сред страните на фона на напрежението към Тайван. " Сътрудничеството е единственият верен избор ", сподели тогава китайският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР